posticon - افزایش نرخ بازیافت پسماند شهرها

چاپایمیل
حجم بازیافت پسماند طی پنج سال از ۲۰به ۶۰ درصد افزایش می یابد
معاون امور شهرداري‌ها سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي كشور، گفت: طي پنج سال آينده ميزان بازيافت زباله از 20 به 60 درصد افزايش و ميزان به حداكثر 20 درصد دفن بهداشتي كاهش خواهد ...
 

معاون امور شهرداری‌ها سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، گفت: طی پنج سال آینده میزان بازیافت زباله از ۲۰ به ۶۰ درصد افزایش و میزان به حداکثر ۲۰ درصد دفن بهداشتی کاهش خواهد یافت.

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، علی نوذرپور صبح سه شنبه دوم اردیبهشت ماه در نشست هم‌اندیشی مدیریت پسماندهای ساحلی در کشور که به مناسبت روز جهانی زمین پاک در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، همچنین با تاکید بر اینکه طی پنج سال آتی ۳۰ درصد پسماندها باید در مبدا تفکیک شوند اظهار کرد: در یک دهه اخیر ۷۰ میلیارد تومان از ردیف بودجه سالانه کشور به پسماندهای ساحلی اختصاص یافته بود.

وی افزود: ۵/۶میلیارد تومان سال گذشته برای مدیریت پسماندهای ساحلی اختصاص یافت که برای این منظور ۱۲ میلیارد تومان نیز از ردیف بودجه سال ۹۳ برای مدیریت پسماندهای ساحلی مصوب شده است.

نوذرپور با بیان اینکه مدیریت پسماند از سال ۷۹ در کشور جدی گرفته شد، گفت: برای اولین بار یک مطالعه دانشگاهی توسط دانشگاه تهران و به پیشنهاد وزارت کشور به انجام رسید که حاصل این مطالعه تقسیم کشور به ۱۰ منطقه بود که در آن اولویت‌های روش دفن زباله اعم از سوزاندن، کمپوست یا دفن در این مناطق مشخص شد.

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، ادامه داد: دومین اقدام که در همین سال انجام شد، در حوزه پژوهش بود که بر آن اساس کشور به ۱۰ منطقه تقسیم شد که نحوه مدیریت پسماند در مناطق دهگانه با تلاش مشاوران متخصص مشخص شدهدف از اجرای این طرح‌ها آنالیز پسماندها بود و اینکه وضعیت پسماندها به صورت تفکیک شده به شهرداری‌ها و بخش خصوصی مشخص شود.

وی با بیان اینکه این مطالعات در سال ۸۳ نهایی شد و نهایتا در سال ۸۵ سنتز این مطالعات انجام شد، گفت: نتایج این مطالعات در دست است و مسئولان می‌توانند به عنوان سند مطالعاتی برای مدیریت پسماند از آن استفاده کنند.

معاون امور شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور با بیان اینکه این مطالعات در شهرها انجام شد، گفت: در کنار آن در روستاها نیز به انجام رسید که بر آن اساس روستاها نیز به ۱۰ منطقه تفکیک شدند.

وی تاکید کرد: بنابراین دو مطالعه ملی شهری و روستایی در زمینه مدیریت پسماندها در وزارت کشور انجام شد که بسیار جامع است و برای مسئولان قابل استفاده و بهره برداری خواهد بود.

نوذرپور تصریح کرد: اولین اولویت وزارت کشور در دهه ۷۰ دفن بهداشتی زباله‌ها بود که نتیجه آن انجام دو مطالعه ملی شهری و روستایی است.

نوذرپور با اشاره به پسماندهای ساحلی در کشور گفت: ۵/۲۱ درصد از پسماندها در استان‌های ساحلی تولید می‌شود؛ سرانه تولید زباله برای هر نفر در روز در شهرهای کشور حدود ۷۰۰ گرم است که این سرانه در شهرهای استان‌های ساحلی ۸۰۰ گرم گزارش شده است.

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، گفت: ۲۰ درصد از پسماندها بازیافت، دو درصد دفن بهداشتی و بقیه به صورت عادی دفن می‌شوند. بر اساس تدوین برنامه جدید دولت یازدهم در مورد مدیریت پسماندها طی ۵ سال آتی، بازیافت از ۲۰ به ۶۰ درصد، دفن بهداشتی پسماند به حداقل ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت، همچنین ۳۰ درصد پسماندها باید در مبدا تفکیک شوند.

به گفته وی، برنامه ریزی علمی و اصولی یکی از اولویت‌های این دولت در حوزه پسماند است همچنین آموزش نیز به عنوان دومین اولویت در دستور کار وزارت کشور قرار دارد.

نوذرپور در رابطه با اولویت آموزش در مدیریت پسماندها گفت: آموزش عمومی جزو اولویت‌هاست و تاکنون نیز اقداماتی در این حوزه انجام شده اما کافی نبوده است، از جمله این اقدامات آموزش ۲۵۰ نفر به مدت ۱۹ هزار ساعت با همکاری اساتید ژاپنی در مشهد طی سال گذشته صورت گرفته است.

posticon - دویست هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام بخش آب

چاپایمیل

خبر3...

معاون وزیر نیرو در امور اقتصادی و برنامه‌ریزی گفت: تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام در بخش آب کشور نیازمند اعتباری بالغ بر 200 هزار میلیارد تومان است.
به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مهندس "علیرضا دائمی" امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران طرح‌های نیمه تمام در صنعت آب را 600 طرح عنوان کرده و اظهار داشت: تلاش وزارت نیرو مبنی بر متوقف کردن طرح‌های جدید در حوزه آب و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام قرار گرفته است.
وی از نصب 57 هزار کنتور حجمی در سال جاری بر اساس طرح احیا و تعادل‌بخشی خبر داد و گفت: در حدود 600 هزار چاه غیرمجاز در سراسر کشور وجود دارد که به دلیل استفاده و برداشت بیش از حد از سفره‌های آب زیرزمینی باید کنترل شده است، چرا که با نصب این کنتورهای حجمی بخش زیادی از برداشت‌ها قانونی می‌شود.
دائمی اضافه کرد: درسال جاری پر و مسلوب المنفعه شدن 20 هزار چاه غیر مجاز در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته که برای انجام این امر با تنش‌های بسیار بزرگی روبرو هستیم.
وی ادامه داد: بر اساس اعتبارات طرح‌های جاری و تملک دارایی و تصویب دولت قرار است که هزینه‌ای به منظور فرهنگ سازی و توسعه اطلاع رسانی در مدیریت منابع آبی و بهره‌وری به صدا و سیما اختصاص داده شود تا بتوان اصول اقتصاد مقاومتی تصویب شده از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را نیز به سرانجام برسانیم.
معاون وزیر نیرو در امور اقتصادی و برنامه‌ریزی با بیان اینکه میزان بارندگی در سال جاری نسبت به سال گذشته بهتر بوده است، تصریح کرد: متوسط بارندگی کشور قبل از سال‌های خشکسالی 250 میلی‌متر گزارش شده که در 15 سال اخیر این میزان به دلایل متعددی به 232 میلی‌متر کاهش پیدا کرده است.
وی همچنین افزود: حجم جریان‌های سطحی در مقایسه با سال گذشته روند بهتری داشته است، به نحوی که تا اواسط خرداد سال جاری، 46 میلیارد مترمکعب جریان آب سطحی داشته‌ایم، که این میزان در متوسط بلند مدت 68 میلیارد مترمکعب گزارش شده است.
دائمی با بیان اینکه میزان بارندگی کشور به حد نرمال نزدیک شده است، تاکید کرد: با این وجود توازن این حجم بارندگی در کل کشور یکسان نبوده و در حوضه‌هایی مانند زاینده‌رود، فارس، بوشهر و هرمزگان مشکلات بحران آب همچنان به قوت خود باقی است و با توجه به خشکسالی‌های پی در پی برای رسیدن به شرایط عادی باید چند سال متوالی بارندگی‌های نرمال داشته باشیم و به این علت همچنان مدیریت مصرف باید در کلان‌شهرها اعمال شود.
وی تعداد طرح‌های نیمه تمام در صنعت آب را 600 طرح عنوان و تصریح کرد: تکمیل این طرح‌ها نیازمند اعتباری بالغ بر 200 هزار میلیارد تومان است و تلاش وزارت نیرو مبنی بر متوقف کردن طرح‌های جدید در حوزه آب قرار گرفته است.
دائمی همچنین گفت: بر اساس قانون به تازگی ظرفیتی ایجاد شده که این طرح‌های نیمه‌تمام به بخش‌های غیردولتی واگذار شود.
دائمی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران پیرامون بازارهای محلی آب عنوان کرد: در این باره سیاست وزارت نیرو مطابق با قانون و مقرارت است و ممکن است که این موضوع با موافقت برخی از مجموعه‌ها و نهادها روبرو نشده؛ اما بایستی در این زمینه نظام تنظیم مقررات داشته باشیم تا بر اساس آن تشکل‌های آب‌بران به نتیجه مطلوب برسد.
وی در خصوص انتقال آب از کشورهای همسایه خاطر نشان کرد: این مباحث هزینه‌های اقتصادی بالایی را به کشور تحمیل کرده و مادامی که بهره‌وری درصنعت آب ایجاد نشده باشد، اساساً انتقال آب گران‌قیمت از کشورهای دیگر صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
معاون وزیر نیرو در امور اقتصادی و برنامه‌ریزی در خصوص انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی تاکید کرد: وزارت نیرو مخالفتی برای انتقال و استفاده از آب‌های غیرمتعارف نداشته و با وجود داشتن بیش از 1000 میلیارد مترمکعب آب در دریای خزر می‌توان با مطالعات همه جانبه و با رعایت پیش شرط‌های قانونی این اقدام را به ثمر رساند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این طرح برای اجرایی شدن نیازمند دریافت مجوز از سازمان محیط زیست بوده که همچنان در حالت تعلیق قرار گرفته و در صورت اخذ مجوز و توجیه اقتصادی می‌توان این اقدام را انجام داد.

posticon - مشاهده قمری ناماکوا برای اولین بار در ایلام

چاپایمیل

 

مشاهده یک گونه از پرنده به نام قمری ناماکوا برای اولین بار در ایلام

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام با اعلام این خبر گفت:در خرداد ماه سال جاری کارشناسان محیط زیست ایلام موفق به ثبت تصویری از یک گونه پرنده به نام قمری ناماکوا در شهرستان مهران شدند.

 

 به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست ایلام ، " مازیار سلیمان نژاد" افزود:قمری ناماکوا با نام علمیoena capensis  پرنده ای کوچک با جثه ظریف و دم بلند ومثلثی شکل است ،که نر و ماده آن متفاوت وفاقد تغییرات فصلی هستند.این پرنده پروازی سریع،مستقیم و به طور معمول نزدیک به سطح زمین دارد و با بال زدن های کوتاه در حالی که دم خود را به حالت باد بزنی و افراشته رو به بالا نگاه داشته است فرود می آید.

وی در ادامه گفت: محل زیست این پرنده مناطق پست، نیمه بیابانی و خشک با بوته های خاردار،بستر رودخانه ها است،واز مناطق جنگلی دوری می گزیند .

سلیمان نژاد تصریح کرد: دراستان ایلام تاکنون 194 گونه پرنده شناسایی شده و حضور گونه های جدید، نشانه تنوع گونه ای بالای پرندگان در زیستگاههای استان می باشد و انجام تحقیقات و مطالعات در این زمینه از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

posticon - شناسایی یک گونه ماهی جدید

چاپایمیل

خبر2...

یک گونه ماهی که منحصرا در سیاه گاو آبدانان زیست می کند به نام ماهی جویباری ایلامی ثبت جهانی شد. با تلاش گروهی از محققین ماهی شناس کشور به سرپرستی دکتر "صابر وطن دوست" عضو هیئت علمی گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل ، یک گونه جدید ماهی در شهرستان آبدانان کشف، توصیف و ثبت جهانی شد.

این گونه ماهی توصیف شده در ایران با نام علمی Paraschistura ilamensis از خانواده ماهیان جویباری Nemacheilidae   بوده و پس از توصیف با نام فارسی ماهی جویباری ایلامی نامگذاری شده است.